Medical Laboratory Journal
Medical Laboratory Journal
mljgoums
Medical Sciences
http://mlj.goums.ac.ir
1
admin
2538-4449
10.52547/mlj
en
jalali
1392
11
1
gregorian
2014
2
1
7
5
online
1
fulltext
fa
اثرات نانو ذرات مس و اسانس روغنی گیاه بادرنجبویه در مهار رشد باکتری اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس موتانس
The Comparison Effect of Nanocopper Particles and Melissa Officinalis Essential Oil on Growth Inhibition of Escherichia Coli and Streptococcus Mutans
تحقيقي
Original Paper
چکیده
زمینه و هدف: شیوه درمانی با گیاهان با عوارض جانبی و مقاومت دارویی کم برای درمان بیماری ها در سراسر دنیا به کار برده میشود. در این تحقیق به مقایسه اثرات مهاری نانو ذرات مس و اسانس بادرنجبویه بر E.coli وS.mutans در شرایط In vitro پرداخت شده است.
روش بررسی: در این تحقیق به منظور بررسی قطر هاله عدم رشد از روش انتشار دیسک آگار استفاده شد. سپس اثرات ضدباکتریایی این مواد 24 ساعت بعد از تیمار در غلظت های ppm 100و500 از نانو ذرات مس(nm10) و اسانس روغنی 5/12 تا 100 درصد با استفاده از آزمون ANOVAمورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نانو ذرات مس 24 ساعت بعد از تیمار هیچ تاثیری بر این باکتری ها نداشت. در حالی که میانگین قطر هاله عدم رشد به ترتیب برای اشرشیاکلی و استرپتوکوکوس موتانس در غلظت های مختلف اسانس روغنی بادرنجبویه برابر mm13/0±30/31 و 13/0±13/16 بود. ترکیب غلظت های مختلف اسانس بادرنجبویه و غلظت ppm500 نانو ذرات مس بعد از24 ساعت هیچ اثری بر اشریشیاکلی وجود نداشت در حالی که در استرپتوکوکوس موتانس ترکیب غلظت های 25 و 50 درصد اسانس و ppm500 نانوذرات مس نسبت به غلظت های اسانس به تنهایی دارای تفاوت معنی داری (001/0p=) ، (01/0p=) بود.
نتیجه گیری: ترکیب نانو ذرات مس و اسانس بر اشرشیاکلی اثر هم افزایی نداشته ولی در بعضی از غلظت های اسانس بر استرپتوکوکوس موتانس اثر هم افزایی داشته است.
واژه های کلیدی: اسانس بادرنجبویه، نانوذرات مس، اشریشیاکلی، استرپتوکوکوس موتانس
Abstract
Background and Objective: the plants with the less side effects and drug resistance have been used worldwide. In this study, we compared the inhibitory effects of nanocopper and essential oil of Melissa officinalisL.a on E.coli and S.mutans in In Vitro condition.
Material and Methods: for studying diameter of inhibitory zone, disk agar diffusion method was used. Then, antibacterial effects of these substances were evaluated by treating them for 24 hours in Nanocopper particles (concentration of 100 and 500 ppm) and essential oil (12.5% to 100%), and analyzed by ANOVA.
Results: twenty-four hours after treatment, nanocopper had no inhibitory effect on these bacteria. However, the diameter of inhibitory zone for E.coli and S.mutans was 31.30±0.13mm and 16.30±0.13mm, respectively. There was not any synergistic effect between different concentrations of this plant and 500ppm of nanocopper after 24 hours of treatment on E.coli. But for S. Mutans, the diameter of inhibitory zone for mixture of 50% & 25% essential oil and 500ppm concentration of nanocupper was increased significantly compared to only essential oil (p=0.001,p=0.01).
Conclusion: based on the findings, nanocopper particles and essential oil of Melissa officinalis L.a have not any synergic effects on E.coli, but with some concentrations of this plant the reverse is true on S.mutans.
Keywords: Essential Oil of Melissa Officinalis, Nanocopper Particles, E.Coli, S.Mutans
اسانس بادرنجبویه, نانوذرات مس, اشریشیاکلی, استرپتوکوکوس موتانس
Essential Oil of Melissa Officinalis, Nanocopper Particles, E.Coli, S.Mutans
16
22
http://mlj.goums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-187&slc_lang=fa&sid=1
N
Naghsh
نوشین نقش
10031947532846005392
10031947532846005392
No
استادیار گروه زیست شناسی
Z
Nikbakht
زهره نیکبخت
nikbakhtzohre@yahoo.com
10031947532846005393
10031947532846005393
Yes
M
Doudi
منیر دودی
10031947532846005394
10031947532846005394
No
استادیار گروه میکروبیولوژی